Postări populare

duminică, 13 februarie 2011

Într-o luptă dintre tine şi lume

NU INCERCA NICIODATA SA II SCHIMBI PE CEILALTI OAMENI
Lasa-i sa se schimbe in mod natural, pentru ca asa isi doresc ei insisi si isi vor dori sa se schimbe atunci cand vor vedea ca tu ai reusit sa te SCHIMBI IN BINE.
Este adevart nobil sa ii inspiri pe ceilalti sa se schimbe in bine, dar nu poti face acest lucru decat decat lasandu-i sa se descurce singuri si schimbandu-te pe tine insuti in bine. Am tot auzit aceasta discutie " Vreau sa-l/s-o fac sa se schimbe" si totul a gravitat in jurul celeilalte persoane. Noi nu intelegem un lucru foarte important.Niciodata, cineva cu judecata nu va intentiona macar sa faca asta din simpla cerere a unei alte persoane. Ca sa putem schimba o persoana, in primul rand trebuie ca noi sa ne schimbam total perspectiva. Noi suntem cei care trebuie sa ne schimbam. Schimbarea survine din interior, iar noi fiind doar factori exterior in acest proces, nu vom avea acces. Fiecare trebuie sa se schimbe de unul singur, si doar pentru el. Si eu imi doresc sa am un tata mai calm si mai tolerant, dar asta nu se poate intampla decat atunci cand va constientiza ce este mai bine pentru el, si pentru cei dragi. "Toti se gandesc sa schimbe lumea, dar nimeni se nu gaseste sa se schimbe pe sine". (Lev Tolstoy)

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca vrei sa schimbi o persoana prieteneste creaza scena , ofera-i un scenariu , dar lasa finalul deschis sa ramana la latitudinea lui.

    Daca vrei doar sa schimbi pe cineva , trebuie sa-l faci sa creada ca-si doreste schimbarea si o va face de unul singur.

    De ce in mod posesiv , negativ , totul e mai usor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca tot ce tine de partea negativa a toturor fenomenelor este mai usoara. Cand investesti mai putin, parca totul este "mai la indemana", nu depui un mare efort psihic, chiar daca trebuie sa dai dovada de cunostiinte. Intodeauna a fost mai usor sa urasti decat sa iubesti, sa respingi decat sa accepti.Se cunoaste proverbul" Ce semeni, aia aduni" Nu cred ca vei obtine un rezultat pozitiv din ceva in care nu ai depus efort, sau din contra ai folosit mijloace nedemne, si egoiste pentru a-l obtine. Si se vrea ca noi sa alegem calea usoara, iar multi dintre noi ne complacem cu ideea.

    RăspundețiȘtergere