Postări populare

vineri, 18 martie 2011

Reguli ca sa ai o zi fericita




Traim de obicei dupa o anumita rutina, fiecare zi seamana aproape leit cu cealalta.Uneori avem chiar impresia ca am nimerit intr-o bucla temporala si nimic nu mai poate schimba ceva.Desi...nu e deloc greu sa iesim din aceasta situatie, trebuie doar sa dorim sa aducem unele schimbari in lumea inconjuratoare.
Cauzele tuturor problemelor cu care ne confruntam se afla practic in noi insine.Sigur ca unii oameni sunt optimisti, altii pesimisti, unii sunt sangvinici, altii melancolici si, prin urmare, am putea pasa responsabilitatea pe tipul de caracter si temperament al fiecaruia, continuand sa traim la fel ca inainte, fara sa schimbam nimic.E mult mai usor sa nu-ti asumi responsabilitatea pentru propria actiune sau pasivitate-este cel mai simplu mod de a trai viata, ce-i drept, si cel mai plictisitor.


Sa nu faci din tantar armasar!

Concluzia psihologilor este ca omul se iubeste pe sine atat de mult, incat este gata sa perceapa orice esec personal ca pe o adevarata nenorocire.El gandeste, rumega indelung cele intamplate, incetand sa mai observe ce se petrece in jur.Astfel ne blocam in emotiile negative, iar cu timpul ne afundam atat de tare in ele, ca nici nu mai avem puterea sa ne opunem.
Constientizarea problemei este echivalenta cu rezolvarea pe jumatate a sarcinii.Apoi punerea in practica a intentiilor nu mai este decat o problema de tehnica.

Zambiti, va rog!

Cum spunea marele baron Munchaussen: "Zambiti, domnilor! O fata serioasa nu reprezinta neaparat un semn al inteligentei", iar in cazul de fata nici un semn al fericirii.

Visuri implinite

Psihologii ne sfatuiesc sa ne realizam chiar si cele mai indraznete dorinte-doar asa vom simti mai intens gustul vietii.

Fiecare lucru conteaza!

Fiecare lucru are exact atata importanta cat ii dam noi.


Formula bucuriei

Fercirea nu este o stare pe care o poti simti in permanenta, insea ea are "componente" care favorizeaza aparitia acelei stari care poate fi numita "BUCURIA DE A TRAI".Oamenii de stiinta britanici au creat si o formula matematica a fericirii: FERICIREA=P+5E+3H.In aceasta formula : P -sunt trasaturile noastre de caracter(vizunea asupra vietii, rezistenta la factorii nefavorabili, capacitatea de adaptare), E -atitudinea fata de realitate (sanatate, prietenia, stabilitate financiara) si H -statutul social bun (respect de sine, ambitii si scopuri, autoevaluare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu