Postări populare

luni, 7 februarie 2011

Sunetele magice


    De curand am inceput sa citesc o carte foarte interesanta, pe care as recomanda-o tuturor, nu numai celor pasionati ci si celor care nu cred ca ar putea avea aptitudini pentru asa ceva. Este vorba de "Ghid complet pentru dezvoltarea psihica" de Cassandra Eason. Intr-unul din capitole se face referire la "Claraudienta"(capacitatea de a auzi cuvinte ori sunete ce nu aparin lumii noatre materiale). Majoritatea experientelor de acest gen survin cat se poate de spontan. Intrebarea care urmeaza este " Cum sa-ti dezvolti claraudienta folosind sunete?" O alta stiinta, care demonstreaza ca totul este cat se poate de serios, si nu este vorba de fictiune, sau de presupuneri este "Cimatica"(Cymatics), ea studiaza relatia dintre undele sonore si materie, o reactie cu dublu sens intre vibratia libera si starea solida. Primele experimente au fost facute in secolul al XVIII-lea, cand Ernst Chladni a demonstrat ca sunetul a produs modele in nisip ce au fost intinse pe foite subtiri de metal. Mai recent, Hans Jeny a creat un tonoscop care sa fie folosit cu vocile umane, ca sursa sonora, modelele sferice rezultand din sunetul "O" fiind rostite in fata microfonului. Totusi, ideea sunetului care influenteaza materia este una foarte veche. In religiile orientale, sunetul "OM" este considerat ca fiind sursa a tot ce exista, sunetul universului care vibreaza. In "Upanisade"(in sanscrita "invatarura secreta") citim: "Tot ceea ce este trecut, prezent si viitor este adevaratul OM.Ceea ce exista dincolo de tripla dimensiune a timpului este tot OM-ul".  Cred ca daca devenim constienti de insusirile noastre clarauditive, vom invata treptat sa facem deosebirea intre grijile firesti ori gandurile inspirate din dorinta si un semnal de precognitie reala ori cunoastere extrasenzoriala.  Ce-i drep, capacitatile clarauditive  au decazut in lumea moderna, zgomotoasa, insa este usor sa le restauram ca pe o insusire naturala. Tot ce trebuie sa facem este sa ne dam noua o sansa, sa iesim putin la suprafata balonului de plastic in care altii vor sa traim si sa cunoastem mai bine tainele acestei lumi.

4 comentarii:

  1. Imi place ce am citit mai sus:)poate imi dai si mie cartea dupa ce citesti..;) bafta

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Din pacate am luat-o de la biblioteca, nu cred ca as fii gasit-o decat pe comanda, dar nici asta nu stiu sigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa pleci in jungla amazoniana si sa devi shaman :D. Asa vei reusi sa capeti capacitati clarauditive.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate mergem impreuna sa ne facem o" reenergetizare" si un tratament de eliminare a energiilor negative. Dar avem aceste capacitati, trebuie sa ni le recapatam.

    RăspundețiȘtergere